Programma Koningsdag Druten

DRUTEN - Het Oranjecomité heeft voor Koningsdag Druten 2018 een leuk programma samengesteld voor jong en oud. Behalve de vrijmarkt en de versierde optocht zijn er workshops en een kruiwagenrace.


Op vrijdag 27 april kan vanaf 06.00 uur de Drutense Vrijmarkt worden opgebouwd, de (staan)plaatsen zijn gratis, mits iedereen de niet-verkochte goederen mee terug naar huis neemt. De Vrijmarkt is dit jaar alleen op de Hogestraat. Plaatsen zijn bereikbaar door de Hogestaat in te rijden vanaf 'Genieten en Meer'.

Activiteiten

De versierde oranje optocht start om 10.00 uur, verzamelen om 09.45 uur bij het gemeentehuis. Eindpunt is het Marktplein, waar de burgemeester de kinderen zal opwachten. Daarna volgt de officiële opening, waarbij de vlag wordt gehesen en een aubade wordt gebracht door het duo Happy Ouwer en De Nieuwe Muziekschool. Op het Marktplein zijn diverse leuke, muzikale en gezellige activiteiten, met onder andere een gratis draaimolen, gratis schminken en gratis tattoos zetten voor de jongste jeugd. Er worden workshops en optredens gegeven door Just Dance, Dansstudio Almir, De Nieuwe Muziekschool, Jita Kyoei (oosterse krijgskunde), schaakvereniging Tornado en Scouting De Rietkampers Druten. Brandweer Druten is eveneens aanwezig. De vrolijke clown Joris zal de kinderen vermaken als ballonnenartiest en ook mascotte Benny Bollo is aanwezig.

Op het Marktplein wordt ook een kruiwagenrace gehouden, waarme mooie prijzen te winnen zijn. Uiteraard kan genoten worden van een hapje, drankje en diverse muzikale optredens. Het programma duurt van 9.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie, zie: www.koningsdagdruten.nl.