Koningsdag Druten

DRUTEN - In Druten wordt Koningsdag ook dit jaar Het Oranjecomité Druten heeft voor Koningsdag Druten 2018 weer een leuk programma samengesteld voor jong en oud.

Op Koningsdag kan vanaf 06.00 uur de Drutense Vrijmarkt worden opgebouwd, de (staan)plaatsen zijn gratis, mits iedereen de niet verkochte goederen mee terug naar huis neemt.

De Drutense Vrijmarkt is alleen op de Hogestraat. Plaatsen zijn alleen bereikbaar door de Hogestaat in te rijden vanaf 'Genieten en Meer'.

Viersierde Oranje Optocht

Voor de jeugd is er weer de versierde oranje optocht (met alles wat maar wielen heeft). Verzamelen om 09.45 uur bij het gemeentehuis, de start is om 10.00 uur. Eindpunt is het Marktplein, waar onze Burgemeester Lucien van Riswijk de kinderen om ca. 10.15 uur zal opwachten. Daarna zal de burgemeester de opening van Koningsdag Druten 2018 verrichten, waarbij de vlag wordt gehesen, en een aubade wordt gebracht door het duo Happy Ouwer en de Nieuwe Muziekschool.

Voor de versierde oranje optocht zal een deskundige jury beoordelen wie in de prijzen gaat vallen. De mooist versierde krijgen een prijsje uitgereikt door wethouder Lepoutre.

Op het Marktplein zijn tal van vele leuke, muzikale en gezellige activiteiten met o.a. een gratis draaimolen, gratis schminken en gratis tattoos zetten voor de jongste jeugd.

Er worden workshops / optredens gegeven door Just Dance, Dansstudio Almir, de Nieuwe Muziekschool, Jita Kyoei (oosterse krijgskunde), Schaakvereniging Tornado en Scouting De Rietkampers Druten. De Brandweer Druten is eveneens aanwezig.

Ook de vrolijke clown Joris zal de kinderen vermaken als ballonnenartiest en ook mascotte Benny Bollo is aanwezig.

Scouting De Rietkampers organiseert op het marktplein het kussengevecht op de balk, eieren gooien, een loterij en de inmiddels beroemde kruiwagenrace op het Marktplein. Met de kruiwagenrace zijn prachtige prijzen te verdienen, maar bovenal is de hoofdprijs de felbegeerde gouden kruiwagen. Wees zeker van een plek om mee te doen en schrijf je dus alvast in als team op onze website.

Op het Marktplein kunt u ook terecht voor een hapje en een drankje onder het genot van vrolijke muzikale klanken. Showorkest Riverland zal in de middag diverse malen optreden.

Het Oranjecomité Druten brengt inwoners, scholen, ondernemers en gemeente samen en verwelkomt u allen graag op 27 april a.s. met een leuk gevarieerd programma van 09.00 tot ca.17.00 uur in het centrum van Druten.

Voor meer informatie verwijs ik u naar www.koningsdagdruten.nl of neem contact op met Ruud van Kraaij, M 06 51344685 of E ruudvankraaij@outlook.com