V.l.n.r. Pleun Stevens, Stefan Groothuis en Marijke Kuijpers.
V.l.n.r. Pleun Stevens, Stefan Groothuis en Marijke Kuijpers. Foto: John van Gelder

Springplank voor de toekomst

DRUTEN - Wat voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld is, is voor anderen niet altijd weggelegd. In Nederland zien we dat aan de voedsel- en kledingbanken waardoor minderbedeelden zich toch van hun dagelijkse behoeften kunnen voorzien. Ook buiten onze landsgrens is behoefte aan artikelen en gebruiksvoorwerpen. Eén van die projecten is door stichting Sports for Children opgezet. Afgelopen maandag werden afgekeurde gymtoestellen uit de gemeente Druten aan de stichting overhandigd.

Door André Janssen


Dat hergebruik en het recyclen van gebruiksartikelen niet alleen voor het milieu, maar ook voor de medemens positief uitpakt, is al gauw duidelijk als we de activiteiten van Sports for Children bekijken. De stichting zet zich namelijk in voor de inzameling van afgedankte sporttoestellen en -artikelen die, indien mogelijk, een tweede leven in het buitenland wordt gegeven. Door middel van schenkingen wordt een combinatie van sport en spel voor kinderen mogelijk gemaakt. Dankzij Sports for Children zijn in twintig landen al vele scholen van de benodigde materialen voorzien.
Namens de gemeente overhandigde Marijke Cornelissen op de Drutense gemeentewerf enkele trampoline's, kasten, springmatten en een brug aan Stefan Groothuis, logistiek coördinator van de Sports for Children Foundation. De enthousiaste Stefan is bijna dag en nacht bij de stichting betrokken. Doordat hij doorgaans zelf bij de overhandiging van de goederen aanwezig is, ervaart hij ook hoe mooi het is dit werk te mogen doen.
In overleg met het bestuur scheppen vrijwilligers van restmaterialen een variatie aan creatieve eindproducten. Hout, touw, slechte mattenhoezen en leer van paarden en bokken worden onder andere verwerkt tot vloerdelen, stoelen of tassen. De opbrengst komt uiteraard weer ten goede aan de projecten.
Meer informatie over de stichting is te vinden op www.sportsforchildren.nl. Behalve van materiële giften is Sports for Children afhankelijk van financiële bijdragen. Mocht u een financiële bijdrage willen leveren om de werkzaamheden mogelijk te blijven maken is deze welkom op IBAN NL64 RABO 0167 875 833.