v.l.n.r. Rob en Josien Ansen, Marlies Ansen en Anton Gerritsen
v.l.n.r. Rob en Josien Ansen, Marlies Ansen en Anton Gerritsen Foto: John van Gelder

Volgende generatie in recreatiefamilie aan de slag

BENEDEN-LEEUWEN - Josien en Rob Ansen namen op 5 april 1993 Vakantieboerderij Olpoda over. Vijfentwintig jaar geleden verhuisden de twee ondernemende verpleegkundigen samen met hun toen tweejarige dochter Marlies vanuit Deventer naar het Land van Maas en Waal. Hoe mooi is het dat zij exact 25 jaar later een van hun bedrijven over kunnen dragen aan hun dochter Marlies Ansen en schoonzoon Anton Gerritsen.


Vakantieboerderij Olpoda is een groepsaccommodatie aan de Mosterdwal in Beneden-Leeuwen, waar vrijwel ieder weekend groepen tot zo'n 25 personen overnachten. De groepen bestaan bijvoorbeeld uit families, scholen, vrienden, instellingen en verenigingen die de gehele boerderij voor hun groep afhuren om vervolgens kennis te maken met het prachtige Land van Maas en Waal. Ruim zes jaar geleden verhuisden Josien en Rob naar Boven-Leeuwen. Sindsdien wonen en werken Marlies en Anton al aan de Mosterdwal en zorgen zij daarbij volledig voor de gasten. Bedrijfsovername was daarbij het doel en dat doel is nu bereikt.

De boerderij aan de Mosterdwal deed tevens dienst als (hoofd)kantoor van het Centrum voor Groepsaccommodaties, Groepen.nl. Omdat dit bedrijf volledig uit zijn jasje groeide werd het kantoor in 2004 verplaatst naar een kantoorpand aan de Veesteeg.

Ondernemersfamilie

Veel mensen kennen met name Rob als voormalig raadslid en voorzitter van ondernemersvereniging Verrassend Leeuwen. Samen met Marlies en Josien heeft hij IJssalon Ohlala in Beneden-Leeuwen opgericht. De ijssalon hebben ze in mei 2016 verkocht. Daarnaast zijn zij sinds 1999 de exploitanten van Gasterij de Dijkgraaf in Maasbommel, eveneens een groepsaccommodatie annex conferentieoord, waar Marlies nu de rol van gastvrouw vervult.

Tijdens Open Maas en Waal op 2 juni aanstaande kunnen bezoekers een kijkje komen nemen bij Groepen.nl aan de Veesteeg in Beneden-Leeuwen. Hier kunnen bezoekers tevens informatie inwinnen over vakantieboerderij Olpoda. Omdat de vakantieboerderij tot eind oktober verhuurd is, is het helaas niet mogelijk die een kijkje te komen nemen bij de vakantieboerderij.