Kinderen zoeken naar stenen langs het Waalstrand.
Kinderen zoeken naar stenen langs het Waalstrand. Foto: Het Dijkmagazijn

Buitenactiviteiten

BEUNINGEN - Het Dijkmagazijn Beuningen verzorgt woensdag 11 april twee activiteiten: stenen zoeken en een katjeswandeltocht.

Tijdens de activiteit stenen zoeken wordt gezocht naar kiezels aan het Waalstrand. Gewone kwarts is te vinden in de kleuren grijs, wit, geel en roze, maar ook halfedelstenen met bloedrode kleuren liggen er aan het Waalstrand. Het Dijkmagazijn zorgt voor vergrootglazen en zoekkaarten, waar bijna alle stenen op terug te vinden zijn. De activiteit gaat om 14.00 uur van start bij Het Dijkmagazijn in Beuningen. De kosten bedragen 2,50 euro per deelnemer. Let op, er kunnen maximaal twintig kinderen deelnemen.

Katjeswandeltocht

Tijdens de katjeswandeltocht in Weurt wordt gezocht naar allerlei soorten voorjaarskatjes. De kleur van de twijgen varieert van oranje naar geel en lichtgroen en bruin. Met een stethoscoop lukt het om de sapstroom te horen bruisen in de vaten van de boom. Tijdens de tocht zijn er ook veulentjes en kalfjes te zien van de konikpaarden en Rode geuzen. De katjeswandeltocht start om 14.00 uur bij de RK Kerk in Weurt en duurt tot 15.30 uur. Deelname volwassenen 3,50 euro, kinderen 2,50 euro.

Kijk voor meer informatie en inschrijven voor de activiteiten op www.dijkmagazijnbeuningen.nl.