Arezzo en Trug in de Tèd geven concert in Hollandse sferen

PUIFLIJK - Muziekvereniging Arezzo verzorgt zaterdag 14 april in samenwerking met Koor Trug in de Tèd een thema-avond in Hollandse sferen. Tijdens het gezamenlijke concert passeren diverse bekende Nederlandse liederen van onder meer Guus Meeuwis en Jan Smit de revue. Daarnaast is er aandacht voor smartlappen, televisiemuziek en bekende Efteling-melodieën.

Muziekvereniging Arezzo is een samenwerkingsverband van twee verenigingen uit het Land van Maas en Waal: Kunst na Arbeid uit Puiflijk en St. Willibrord uit Boven-Leeuwen.
Sinds 2005 werken beide verenigingen samen in een fanfareorkest en met slagwerkgroep DCAP. Het fanfareorkest bestaat uit vijfentwintig muzikanten en staat onder leiding van Hans Mooren.

Trug in de Téd

'Trug in de Téd' stond bekend als het oudste en bekendste smartlappenkoor van het Land van Maas en Waal. Het koor is echter een nieuwe weg ingeslagen. Buiten de smartlappen, die op 14 april volop ten gehore gebracht worden, zingt het koor tegenwoordig ook liedjes in andere talen.

Het koor, dat werd opgericht in 1999, telt ruim 71 leden en staat onder leiding van dirigent Ben Duitsman.

Meer informatie

Het themaconcert wordt gehouden in de gymzaal van Dorpshuis De Lier, Koningsweg 12 te Puiflijk. De zaal is vanaf 19.30 uur geopend. Het concert begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De entree is gratis.