Rob Janssen, Marco van Dinteren, Nadine van der Wielen en Bart van Gelder.
Rob Janssen, Marco van Dinteren, Nadine van der Wielen en Bart van Gelder. Foto: John van Gelder

Toekomst kerk in zicht

DEEST - Rijdend door het land tussen Maas en Waal worden de vele dorpen gekenmerkt door goed zichtbare ijkpunten; de kerktorens. Het dorp Deest vormt hierop geen uitzondering. De in het oog springende kerk, die boven het dorp uittorent, komt steeds dichter bij een nieuwe toekomst. De stand van zaken wordt op donderdag 29 maart gepresenteerd tijdens een informatieavond in dorpshuis 't Trefpunt.

Door André Janssen


Het lijkt stil geworden in Deest, maar Stichting Bewust Deest en Stichting Antonis hebben alles in het werk gesteld het karakteristieke kerkgebouw, met zijn eeuwenoude luidklok, voor de toekomst veilig te stellen en voor het dorp te behouden. Het bestaande plan voor een gezondheidscentrum is steeds verder uitgewerkt en heeft uiteindelijk zijn werkelijke vorm verkregen.
In het gezondheidscentrum moet een mix van winkel, therapieruimte en horeca zijn plek vinden. Toekomstige huurders hebben intussen een intentieverklaring ondertekend, waardoor het behoud en het uiterlijk van de kerk steeds beter in zicht is gekomen.

Officieel traject

Het door Nadine van den Hazelkamp van drogisterij van der Wielen opgezette project begint stilaan vorm te krijgen. De cirkel van benodigde ingrediënten is steeds groter geworden, en heeft zich ondertussen gesloten en omgevormd tot een nauwe samenwerking van diverse partijen. Stichting Bewust Deest en architect Frank Marcus hebben op 23 februari hun businessplan aan de bank gepresenteerd, waarmee de basis voor aankoop en verbouwing is gelegd. Na bespreking met Louis Nieboer van gemeente Druten is op 7 maart besloten de omgevingsvergunning, welke nodig is het plan te realiseren, aan te vragen. Het traject is met genoemde stappen haar officiële weg ingeslagen. Momenteel is het van groot belang de benodigde investeerders bij elkaar te krijgen om het plan werkelijk te kunnen realiseren.

Informatieavond

De tot dusver gedane ontwikkelingen en de laatste stap tot totstandkoming van het gezondheidscentrum zullen op donderdag 29 maart tijdens een bijeenkomst in dorpshuis 't Trefpunt in Deest uitgebreid worden toegelicht.

Belangstellenden en investeerders zijn van harte uitgenodigd de update van het project bij te wonen. De informatieavond begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.