Evelien Groeneveld.
Evelien Groeneveld. Eigen foto

Het Keukenontwerp Bureau bestaat 10 jaar

MAASBOMMEL - 'Mensen die een keuken uitzoeken zien vaak door de bomen het bos niet meer. Welke mogelijkheden zijn er qua apparatuur, indeling, materialen, kwaliteit, en wie kan ik vertrouwen?'. Het Keukenontwerp Bureau creëert, onafhankelijk, een pad door alle keuzes om uiteindelijk bij de meest passende oplossing uit te komen.

Door Ton van Hulst


In 2008 startte Evelien Groeneveld Het Keukenontwerp Bureau. Inmiddels heeft ze al veel ontwerpen mogen maken en begeleid, waarbij telkens voorop staat dat de klant weet waar hij voor kiest, krijgt wat hij verwacht en niet teveel betaalt.

Binnenhuisarchitect

'Via contacten met leveranciers, die mij op de hoogte houden, en vakbeurzen blijf ik op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden. Zo is bijvoorbeeld het uiteindelijke gebruiksgemak van de materialen veel groter dan vroeger. Maar even belangrijk is het luisteren naar de klant. Laatst zei iemand: 'Je bent een soort mediator'. En eigenlijk klopt dat heel goed. Ik probeer de mensen aan te voelen en me in te leven in hun sfeer, hun wensen en ideeën, en daar komt mijn opleiding als binnenhuisarchitect goed bij van pas. Ik ben alleen wel gespecialiseerd in keukens en badkamers.'
Evelien vertelt dat dit vak wel echt 'in' je moet zitten: je moet goed kunnen visualiseren en een uitstekend kleurgevoel hebben.

Ze kijkt ook altijd eerst bij de mensen thuis welke mogelijkheden de ruimte biedt en van welke sfeer de klant houdt. Daarna wordt het plan op kantoor digitaal uitgewerkt.
'Belangrijk is dat je er bij ieder gesprek als het ware 'blanco' instapt, dan hou je alle mogelijkheden open. Sommige klanten hebben een geheel eigen visie, daar wil ik voor openstaan. Samen maken we tenslotte het plan. Maar ik werk ook met mensen die alles uit handen geven, en mij bijvoorbeeld alleen maar zeggen waar ze van houden. Ik kan ook voor de bouwbegeleiding zorgen, dat neemt een hoop rompslomp weg, en dan kan een nieuwe keuken binnen enkele weken gerealiseerd zijn. De formule van hoge service en lage prijzen wil ik nog wel 10 jaar volhouden', aldus Evelien.

www.hetkeukenontwerpbureau.nl.