Ouder-kind toernooi.
Ouder-kind toernooi. Foto: Tonny Janssen

Vereniging in Beeld: Tennis Deest

Positief over samenwerking

Door Anton Janssen

In deze rubriek halen wij verenigingen uit ons verspreidingsgebied voor het voetlicht. We belichten niet alleen de activiteiten, maar ook de plannen en de aandachtsvelden van de vereniging. In elke aflevering staat één vereniging centraal. Dit keer: Tennisvereniging Deest.

Voor Tennis Deest was 2008 een bijzonder jaar. Toen werden op sportpark Kremershof drie banen in gebruik genomen. Ook bijzonder in Deest is de verbroedering op sportief gebied. Voetbalvereniging SCD'33 en Tennis Deest zijn niet alleen elkaars buren, ze werken ook intensief samen.

De tennissers bedrijven hun sport op drie kunstgrasbanen. Het seizoen bij Tennis Deest loopt in principe het hele jaar door, maar de tennislessen voor de jeugd zijn ongeveer van begin maart tot kerst. Het seizoen wordt dan afgesloten met een ouder-kindtoernooi.

Recreatief tennis

De club telt ongeveer vijftig leden van jong tot oud. Vanwege dat geringe aantal is de club niet meer aangesloten bij de landelijke bond, om kosten te besparen. Er wordt bij Tennis Deest geen competitietennis gespeeld, de insteek is recreatief, gezellig en sportief bezig zijn.

Voor de aanwas van jeugd houdt de vereniging met medewerking van Actief Maas en Waal jaarlijks een tennisclinic voor kinderen van de basisscholen in Deest en Afferden.

Lady's Only

Tennis Deest startte dit jaar met 'Lady's Only'. Op de woensdagavond zijn de banen dan voor de dames gereserveerd en blijven de mannen thuis. Secretaris/penningmeester Tonny Janssen: 'Wij vinden dat de banen nog intensiever gebruikt kunnen worden, vooral overdag. Tennis is bij ons relatief goedkoop.'

Samenwerking

De samenwerking met SCD'33 is voor de tennisvereniging van grote waarde. In 2017 was er de opening van de multifunctionele accommodatie. Die kwam tot stand dankzij de inzet van vrijwilligers van beide sportverenigingen. Tennissers en voetballers maken allebei gebruik van de nieuwe kleedkamers en toiletvoorzieningen.

Highland Games

Tennis Deest wil samen met SCD'33 meer aan de weg timmeren. Vanuit die gedachte wordt op zondag 9 september de 1e Maas en Waalse Highland Games georganiseerd. Janssen: 'Het wordt een sportieve dag die open staat voor Maas en Waalse groepen. Die groepen kunnen worden geformeerd uit families, vrienden, bedrijven of clubs.' De Highland Games brengen verrassende en originele Schotse spelen. De deelnemers worden in Schotse kleding (een kilt) verwacht en mogen een eigen vlag voeren. Het wordt voor de ploegen een attractieve dag. Geïnteresseerden kunnen zich al aanmelden via maasenwaalsehighlandgames@gmail.com. Zie www.tennisdeest.nl voor meer informatie.