Leon en Bianca Voss met Joost Kooijmans bij D'n Hoender.
Leon en Bianca Voss met Joost Kooijmans bij D'n Hoender. Foto: Maik Jansen

Eerste editie Voorjaars markt in Dreumel


DREUMEL - Aan de keukentafel van zijn boerderij aan de Meerheuvelweg vertelt Joost Kooijmans trots over de door hem georganiseerde Voorjaarsmarkt, die plaatsvindt op zondag 25 maart in en om d'n Hoender in Dreumel.

Door Marloes van Zon

Joost heeft in zijn jeugd zo genoten van de jaarlijkse markt in Dreumel, en heeft het altijd jammer gevonden dat deze niet meer wordt georganiseerd. 'Er worden wel steeds meer leuke evenementen op touw gezet in Dreumel, zoals Kerstsfeer op het Plein en het Dreumels Foodfestival, maar een echte jaarmarkt ontbrak nog.'

Met de mooie producten uit zijn eigen boerderijwinkel staat hij vaak op markten en braderieƫn, en zo ontstond al snel het idee om in Dreumel een jaarmarkt te organiseren.
Samen met de uitbaters van d'n Hoender, Leon en Bianca Voss, doet hij er alles aan om deze markt
tot een daverend succes te maken.

Entertainment

De voorbereidingen zijn in de herfst al begonnen met het zoeken van standhouders. Tot op heden zijn er 55 kramen definitief geboekt en Joost verwacht dat het eindtotaal op zo'n 80 kramen uitkomt.
Alles is tot in de puntjes uitgedacht om er een echt dagje uit van te maken; naast de variƫteit aan kramen, bevindt zich voor de allerkleinsten buiten op het plein een draaimolen en zorgen Haasie Paas en Juffrouw Kip 's ochtends voor entertainment, met om 11.30 uur een heuse voorstelling. 's Middags kunnen bezoekers genieten van live muziek in de bar.

Producten

Het aanbod van de kramen zal bestaan uit streekproducten, woonaccessoires, mode, tuindecoratie, bloemen, planten, zaden, sieraden, cosmetica, tuinpoppen et cetera. Dirondy uit Boven-Leeuwen maakt het mogelijk om met een uil op de foto te gaan, en verschillende standwerkers verzorgen demonstraties. Daarnaast zijn er verschillende goede doelen te vinden, zoals Samenredzaamheid en Stichting Vlinderkind. Ook honden zijn welkom op de Voorjaarsmarkt. De viervoeters kunnen zich onder meer vermaken op het speciale hersenwerkplein van DogSkills uit Puiflijk.
De Voorjaarsmarkt wordt gehouden in en om MFA d'n Hoender in Dreumel. De markt is geopend van 10.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.