Roda'28 wint thuis van Ewijk

EWIJK - Na eerst in november de heen wedstrijd in Ewijk met 4–2 gewonnen te hebben, klopt Roda'28 ook thuis Ewijk met 3–1. Roda'28 was de eerste helft heer en meester en speelde goed voetbal. Beide teams lieten elkaar voetballen en Roda'28 wist vanaf de start van de wedstrijd enkele goede kansen te creëren. Al in de 1e minuut was er een kans voor Marijn van Kraay, in de 2e minuut een kans voor Pim Tromp na een perfecte pass van Bob Stevens. In de 29e minuut weet Marijn van Kraaij, na een voorzet van Pim Tromp, beheerst de verdiende 1–0 te maken.

Door Theo Veens

In de 32e minuut is er wederom een snelle aanval van Roda'28, waarbij de bal op rechts bij Bob Stevens terecht komt, die ziet Pim Tromp bij de tweede paal in de hoek van het strafschopgebied vrij staan. Bob geeft een perfecte voorzet en Pim schiet de bal direct uit de lucht met een halve omhaal feilloos in het doel. In de 43e minuut weet Marijn van Kraaij net buiten het strafschopgebied een mislukte uittrap van Jan Cobussen door te spelen naar Niek van Gemert, die beheerst de 3–0 voorsprong binnen tikt. In de 66e minuut krijgt Ewijk een vrije trap halverwege de Roda speelhelft, die door Koen de Waal prima binnen gekopt. Eindstand: 3-1.