Unitas'28 blijft in winning-mood

NIJMEGEN - Unitas'28 behaalde afgelopen zondag sinds eind oktober alweer de vijfde overwinning. Deze keer werd Kolping Dynamo met 2-4 verslagen, en daarmee staat Unitas'28 opnieuw op de tweede plek, doordat de concurrenten VVLK en FC Kunde tegen elkaar op 0-0 bleven steken.

Door Pieter Koolhout

De Wamelse formatie kon in de eerste helft op het slechte veld de bal moeilijker in de ploeg houden dan de thuisclub, maar toch kwamen de gasten op voorsprong. Tien minuten voor rust kwam er een vrije trap van zo'n 20 meter van het Nijmeegse doel. De vrije trap werd genomen door aanvoerder Tim van Kessel en bracht Unitas'28 op 0-1 voorsprong.

In de rust werd de licht geblesseerde Luuk Walraven vervangen door Jorg Dikker. Deze invaller maakte in de tweede helft een overtreding binnen de 16 meter en de penalty werd benut door Mustafa Celic: 1-1. Hierna werd Shahin Roshanaie geblesseerd vervangen door Pieter Koolhout, die meteen een goede kans krijgt, maar mist. In de rebound wist Zabi Ghaili de kans alsnog te benutten en bracht Unitas'28 op een 1-2 voorsprong. Niet veel later scoort Ghaili opnieuw, gevolg door een doelpunt van Chiem Hijmen. Ook de thuisclub scoort nog een keer uit een vrije trap, waarmee de wedstrijd eindigt in 2-4.