DIO'30 tegen Havo
DIO'30 tegen Havo Foto: Twan van der Zandt

DIO'30 verspeelt punten in race om titel

HAALDEREN - DIO'30 heeft opnieuw punten verspeeld in de race om de titel. De lastige uitwedstrijd in Haalderen tegen Havo eindigde in 1-1.

Bij DIO'30 ontbrak Juul Janssen nog steeds vanwege een blessure, terwijl de thuisploeg het moest doen zonder de geschorste middenvelder Jordi Braam. De spelers van DIO'30 speelden met rouwbanden en vooraf was er ook een minuut stilte vanwege het overlijden van de moeder van Yannis Ngola, die ook afwezig was.

DIO'30 startte zeer fel en aanvallend aan de wedstrijd en er was al snel een grote kans voor Arthur van den Eeckhout. Zijn schot ging over het doel. Ook voor Havo was er al snel een grote kans. DIO'30 ging door met aanvallen, en dit leidde tot de 0-1. Halverwege de eerste helft kwam Havo uit een counter geheel tegen de verhouding in op gelijke hoogte. In de tweede helft was DIO'30 duidelijk de betere ploeg, maar het spel was niet goed genoeg om het verschil te maken. Het spel was te gehaast en rommelig om een opening te vinden. De beste kans was nog toen een kopbal van Davy van Verseveld net naast ging. De thuisploeg was duidelijk tevreden met een punt en probeerde DIO'30 op alle mogelijke manieren het voetballen onmogelijk te maken, wat langzaam aan tot irritaties ging leiden.

Na een ruime blessuretijd eindigde de wedstrijd in 1-1.