Gastgezinnen gezocht voor vakantie Bosnische kinderen

MAAS EN WAAL - Van 10 tot 30 juni komen circa 42 arme Bosnische kinderen naar het Land van Maas en Waal om hier de 'vakantie van hun leven' te beleven. Stichting Kinderhulp Bosnië heeft nog dringend gastgezinnen nodig om dat mogelijk te maken. Als zij niet voldoende gastgezinnen vindt, zal de stichting kinderen die er op rekenen eindelijk een keer op vakantie te kunnen gaan moeten teleurstellen.


'Een gastgezin hoeft niets speciaals te doen, want de kinderen ervaren het wonen in een doorsnee Nederlands huis, met speelgoed, ruimte om te spelen, fietsen, maar vooral het "gewone" gezinsleven als iets buitengewoons', vertelt Peter van Laar, voorzitter van Stichting Kinderhulp Bosnië. 'Dat alleen al bezorgt hen de tijd van hun leven. Wie twijfelt of zijn/haar gezin geschikt is, hoeft dat volgens de stichting niet te doen. 'Ieder doorsnee Nederlands gezin is namelijk geschikt als gastgezin, ook een ouder echtpaar, waarvan de kinderen al uit huis zijn.'

De kinderen komen op zondag 10 juni in Bergharen aan en vertrekken op zaterdag 30 juni weer naar Bosnië. Wie geïnteresseerd is kan contact opnemen met Amela Tatarevic, via tel. 06-49 94 43 17 of kinderhulpbosnie@hotmail.com. Ook voor een vrijblijvend gesprek.