Professor Leonardus dell Drach komt naar Kasteel Hernen. Foto: Ton Rothengatter
Professor Leonardus dell Drach komt naar Kasteel Hernen. Foto: Ton Rothengatter Foto: Ton Rothengatter

Een vakantie met draken, knotsen en olifantenpret

MAAS EN WAAL - Kinderen hoeven zich deze vakantie niet te vervelen. Eenmaal bekomen van het carnavalsfeest zijn er in de omgeving volop activiteiten voor de jongste Maas en Walers. Van een cursus Drakologie tot een middag knotsen maken aan het water.

Op woensdag 14 en donderdag 15 kunnen durfals bij Kasteel Hernen alles leren over draken. Na een korte cursus Drakologie door professor Leonardus dell Drach moeten de deelnemers al hun kennis en kunde inzetten om hun weg door het kasteel te vinden. Kunnen zij draken herkennen, zijn ze moedig genoeg, handig met hun zwaard, stoer genoeg en meer?

De cursussen starten beide dagen om 13.00, 13.45, 14.45 en 15.30 uur. Reserveren is noodzakelijk. Entree bedraagt 8,50 euro voor kinderen en 4 euro voor volwassenen. Donateurs GLK en Volwassenen MJK-houders hebben gratis entree. Meer informatie: www.glk.nl.

Knotsen knutselen

Bij Het Dijkmagazijn kunnen kinderen woensdag 14 februari knotsen knutselen. De deelnemers gaan, onder leiding van een gids, op zoek naar de mooiste stokken in de uiterwaarden. Het is een hele klus om zelf een stuk hout van een dode boom te zagen. Maar ieder kind kan dat, zeker met de hulp van het Dijkmagazijn. Vervolgens kunnen de kinderen er, al wandelend, allerlei mooie vondsten aan vastmaken. En wanneer het te koud is, gebeurt dat binnen bij het Dijkmagazijn. Daar staat ook iets lekkers klaar om van het zware zaagwerk bij te komen.

De activiteit duurt van 14.00 tot 15.30 uur en is bedoeld voor kinderen tot en met zeven jaar. Deelname bedraagt 2,50 euro. Meer informatie en reserveren via www.hetdijkmagazijn.nl.

Poppentheater

Poppentheater Tingeling speelt op dinsdag 13 en woensdag 14 februari om 10.30 uur de voorstelling 'Olifantje in het bos' voor kindjes van twee tot zes jaar. Kaartjes kosten 4 euro.
De voorstellingen worden gegeven in het theater aan de Tempelstraat 6 in Beuningen. Graag reserveren via tel. 024-677 70 34 of via www.poppentheatertingeling.nl.