Walter Hüttner.
Walter Hüttner. Foto: Eigen foto

Door André Janssen

Naam:                Walter Hüttner
Woonplaats:        Ewijk
Functie:                diversen, waaronder
                vrijwilliger Biblio                 theek Beuningen

Sinds enkele jaren kan Walter Hüttner uit Ewijk zijn aandacht totaal vestigen op datgene wat hij graag doet. De tijd die hij al in zijn hobby's stak werd, na behalen van de pensioengerechtigde leeftijd, flink uitgebreid. Naast fotograferen, waarbij regelmatig de natuur wordt ingetrokken, komen ook pianospelen en sporten aan bod. Daarnaast kwam uiteraard ook tijd vrij om zich in andere onderwerpen te verdiepen. De uren die hij in het verleden bij een zorgverzekeraar maakte werden langzamerhand ingevuld door andere activiteiten.

Daar Walter niet stil wilde zitten was hij al betrokken bij het project 'Buurthulp' van Stichting Perspectief Beuningen en korte tijd actief voor Zorgbelang Gelderland/Utrecht. Inmiddels is hij ook actief voor andere organisaties.

Universiteit van Beuningen

Tijdens een van zijn uitjes kwam Walter als toehoorder bij de lezingen die in de bibliotheek in Beuningen gegeven worden. Door de gevarieerdheid geïntrigeerd werden de lezingen steeds regelmatiger bezocht. Een veelheid aan uiteenlopende interesses, waaronder onderwerpen als rituelen, The Beatles en mythologie, zorgden ervoor dat Walter een vaste bezoeker werd.

Uitnodiging

Als gast zag hij dat er de nodige voorbereidingen getroffen moesten worden om ieder college weer vlekkeloos te laten verlopen. Walter zou Walter niet zijn om daar waar nodig even de handen uit de mouwen te steken en hielp in eerste instantie 'gewoon even mee'. Zijn hulp bleef niet onopgemerkt en al gauw kwam de vraag of hij bij de Universiteit van Beuningen, de organisator van de lezingen, als vrijwilliger aan de slag wilde. Die uitnodiging werd in dank aangenomen. De werkzaamheden lopen uiteen van het klaarzetten van benodigdheden en ontvangst van bezoekers tot de inbreng van ideeën.

Ook 'Gezond aan de Waal', een netwerkorganisatie bestaande uit inwoners en professionals uit de gemeente Beuningen waaraan de bibliotheek deelneemt, mag daarnaast op een aandeel van Walter rekenen.

Multifunctioneel

Walter is momenteel vele malen per week op één van zijn vrijwilligersplekken te vinden. Naast genoemde werkzaamheden wordt tevens tijd vrijgemaakt voor het Taalcafé. De toch al drukke Ewijkenaar schuift daar regelmatig een uurtje aan om anderstalige nieuwkomers, waaronder mensen met een asielzoekersstatus, van de gemeente Beuningen mondeling bij te staan. Rustiger aan doen zit er voorlopig niet in.