Wiebe Willemsen met Wotan en de wisselbeker.
Wiebe Willemsen met Wotan en de wisselbeker. Foto: Arline Willemsen

Wiebe Willemsen wederom clubkampioen De Musketiers

DRUTEN - Tijdens de clubkampioenschappen van Paard- en ponyvereniging de Musketiers, vorige week zondag, is Wiebe Willemsen opnieuw clubkampioen geworden.


In de Rijhal in Druten reden de ruiters een dressuurproef op hun eigen niveau en de liefhebbers legden ook nog een springparcours af. Net als vorig jaar was Willemsen met zijn paard Wotan succesvol. In de dressuur moest hij genoegen nemen met een vierde plaats, maar zijn springparcours werd door jurylid en parcoursbouwer Jan Litjens met mooie punten beloond, waardoor Wiebe zich opnieuw clubkampioen mag noemen.

Paardendressuurkampioen

Dit jaar werd er een aparte dressuurkampioen en springkampioen bij de pony's en de paarden benoemd. Lotte Cochius reed haar Gentle in de B-dressuur naar een mooie score van 200 punten en was daarmee de paardendressuurkampioen. Op de tweede plaats Bianca Hammen met Diana, gevolgd door Bibi van Berkel, die voor deze speciale dag de mooie schimmel van haar schoonvader had geleend. Bij de ponydressuur was de eerste plaats voor Indra van Gelder met Ocean, die een geweldige score van 203.5 punt bij elkaar reed. Kim Hoogboom werd met Floris tweede, en Demi van Baren stuurde Choco naar de derde plaats.

Springkampioen

Springkampioen bij de paarden werd Wiebe Willemsen met 90 punten, gevolgd door Inez Willems met Happy Times. Ponyspringkampioen was Indra van Gelder, die net niet genoeg punten behaalde om Wiebe te passeren in de totaalscore voor het clubkampioenschap. Op de tweede plaats eindigde Danjella Vonk.
Komende tijd organiseert Paard- en ponyvereniging de Musketiers nog een aantal reguliere dressuurwedstrijden. Ook vinden er diverse clinics plaats. Meer informatie of inschrijven via startlijsten.nl of kijk op de Facebook-pagina van de vereniging.