DIO'30 tegen Hatert.
DIO'30 tegen Hatert. Foto: Twan van der Zandt

DIO'30 speelt gelijk tegen Hatert

DRUTEN - DIO'30 heeft zichzelf wederom een slechte dienst bewezen door in het derde duel op rij punten te verspelen. Voor de korte winterstop werd er op eigen veld gelijk gespeeld tegen Brakkenstein en verloren van RKSV Driel, en in de eerste wedstrijd van 2018 werd er uit bij laagvlieger Hatert met 0-0 gelijkgespeeld. DIO'30 gaat nog wel aan de leiding, maar de riante voorsprong is zo goed als verdwenen.

Door Twan van der Zandt

DIO'30 kwam geen moment in de wedstrijd en mocht van geluk spreken dat het in de beginfase niet op achterstand kwam. Vooral Chiel Jan Nijman kreeg een aantal niet te missen kansen. Nadat ook een vrije trap van Jorrit Fleuren naast ging kwam de eerste kans voor DIO'30. Doelman Johnny Willemsen wist een schot van Roy de Ruiter te keren en Dani Bloemberg lukte het daarna niet om de rebound te benutten. Later in de eerste helft was er wederom een doelkans voor DIO'30, na een actie en voorzet van Arthur van den Eeckhout die door Dani Bloemberg werd ingeschoten. Helaas kon de doelman redden. Hetzelfde was even later het geval bij een schot van Roy de Ruiter. Kort voor rust was er nog een kans voor Hatert, maar Jorrit Fleuren schoot voorlangs.
In de tweede helft leek DIO'30 aanvallender te beginnen, maar grote kansen kwamen er niet. Een schot van Arthur van den Eeckhout en een vrije trap van Roy de Ruiter leverden niets op. Het grootste gevaar kwam uit een verdwaald schot van Roy de Ruiter, die net voor de doellijn door de keeper werd gepakt. Met twee wissels probeerde DIO'30 trainer Stefan Hoogsteder nog wat te forceren. Dit leverde iets meer druk naar voren op, maar kansen kwamen er nauwelijks, waardoor de eindstand bleef steken op 0-0.

Er wachten nu drie zware wedstrijden op rij. Als eerste komt aanstaande zondag Rood Wit op bezoek. De wedstrijd begint om 14.00 uur.