Een eigenzinnige vakman in kunst: Kenne Grégoire in De Tuut

APPELTERN - In samenwerking met Museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen heeft De Tuut voor de komende maanden een cultureel winterprogramma ontwikkeld. Op vrijdag 9 februari om 20.00 uur krijgt Jean Josquin 'Kenne' Grégoire een podium in het Stoomcafé van De Tuut.


Die aankondiging maakt tal van kunstminnaars al bij voorbaat nieuwsgierig. Van Grégoire is bekend dat hij zich weinig aantrekt van bestaande conventies in kunstkringen. 'Eigenzinnigheid' wellicht de beste typering van deze bekende uit Deest afkomstige kunstenaar. Hij laat zich niet vastpinnen op een bepaalde stijl of enkele bron van inspiratie. Kenne is een veelzijdig kunstenaar die aanvankelijk beeldhouwen als zijn roeping zag, maar uiteindelijk koos voor de schilderkunst. Daarin heeft hij inmiddels nationaal en internationaal naam gemaakt. Veelzijdigheid is het sleutelwoord van zijn oeuvre. Portretten, stillevens, landschappen, gebouwen: creaties van hem werd de afgelopen jaren getoond op tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Hij mag zich zelfs formeel 'Hofschilder' noemen sinds hij in 2016 de officiële opdracht ontving tot het schilderen van het koningsportret van Willem-Alexander.

Aanmelden

De verwachting is dat het verhaal van Kenne Grégoire in het Stoomcafé van de Tuut een bijzonder inkijk zal opleveren in zijn zeer persoonlijke aanpak. Voorinschrijving is verplicht, en de entree bedraagt 10 euro inclusief koffie en gebak. Aanmelden kan via: info@de-tuut.nl of 0487-541156.