René den Biesen als Mijnheer Pastoor.
René den Biesen als Mijnheer Pastoor. Foto: René den Biesen

Oude tijden herleven tijdens carnaval in Boven-Leeuwen

BOVEN-LEEUWEN - In Boven Leeuwen wordt al jaren fantastisch Carnaval gevierd, van vrijdag tot en met de maandag is het groot feest in het dorp. Echter op de dinsdag is het sinds enkele jaren rustig. Voorheen organiseerde vriendengroep De Deurdenkers een boerenbruiloft, waarvan een grote schare liefhebbers genoot. Dit laatste wordt door velen enorm gemist. Reden voor dj René den Biesen om het voortouw te nemen voor een heus 'Ouwe Kèls en Wijvenbal'.

Den Biesen mocht jaren Mijnheer Pastoor spelen tijdens de Boerenbruiloft en vond het heerlijk om dan even terug te gaan in de tijd en te genieten van de oude carnavalskrakers van toen. Hij bleek al snel niet de enige te zijn.

Carnavalsarchief

Op dinsdagmiddag 13 februari vanaf 16.00 uur klinken dan ook weer de hits van toen van 'Bloemetjesgordijn' tot 'Mien waar is mijn feestneus'. Zo passeert het hele pallet aan carnavalshits van eind jaren zestig tot en met het heden. Kortom; meezingen, meedeinen en de polonaise lopen op alle hits uit het Hollandse carnavalsarchief.

Klederdracht

Vraag aan de bezoekers is om zich, waar mogelijk, in enige klederdracht uit deze dagen (denk hierbij aan de ouderwetse boerenkiel met lucifersdoosje) uit te dossen. Het verkleden is niet verplicht maar zal, zo is de gedachte, de feestvreugde doen verhogen. Het bal vindt plaats in Café d'n Egelantier en net als in de Boerenbruiloft-dagen wordt er rond etenstijd gezorgd voor een lekkere warme hap.