Crowdfundingsactie voor Slingerbank aan de Waal

BEUNINGEN - Het Dijkmagazijn start een crowdfundingactie voor de realisatie van een informatieve Slingerbank. Nergens langs de dijk in de gemeente Beuningen is een terras te vinden om uit te rusten tijdens een wandel-, fiets-, of struintocht. Daar wil Het Dijkmagazijn Beuningen iets aan doen. Bij het bezoekerscentrum is de wens om een kleinschalig terras aan te leggen. Een terras waar voorbijgangers kunnen zitten om wat uit te rusten en genieten van het uitzicht van de uiterwaarden.

Ook willen de initiatiefnemers op de dijk een Slingerbank plaatsen, naar ontwerp van kunstenaar Nelleke Hoppenbrouwers. Het is de bedoeling dat de bank gezamenlijk met inwoners gemaakt kan worden. Het wordt een mozaïekbank, waar informatietegels met foto´s en beschrijvingen informatie geven over het gebied.

Met het terras kan begonnen worden, met dank aan de steun van buro Pieter Oosterhout, de Gemeente Beuningen en Willems Winssen. Er is echter nog veel geld nodig om het terras echt mooi te maken en de Slingerbank te plaatsen. Hiervoor is een crowdfundingactie opgestart. Belangstellenden die willen helpen dit te realiseren kunnen doneren via: http://www.whydonate.nl/informatieve-slingerbank-aan-de-waal/project/.