Vertoning Avondland met vraaggesprek in Tweestromenland

APPELTERN - In samenwerking met Museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen heeft De Tuut voor de komende maanden een cultureel winterprogramma ontwikkeld. Op vrijdag 19 januari om 20.00 uur wordt in het museum in Beneden-Leeuwen de film Avondland vertoond. Regisseur Nico van den Brink is daarbij zelf aanwezig.

Van den Brink gaat met Ton van Hulst van De Maas&Waler en Peter Deurloo van de Gelderlander in gesprek over de achtergrond en opzet van de film, en beantwoordt na afloop vragen uit de zaal. Ook een aantal leden van de cast en de crew zullen aanwezig zijn.

De korte film Avondland werd in het voorjaar van 2017 opgenomen in Maas en Waal. Nico van den Brink is opgegroeid in deze streek en heeft er al eerder een film opgenomen. De acteurs van Avondland zijn gewone Maas en Walers. Slechts één personage uit de film is gespeeld door een professionele acteur. Daardoor is het acteerwerk volkomen natuurlijk, waardoor de film zeer authentiek is. Uiteraard wordt de schoonheid van Maas en Waal prachtig in beeld gebracht door de talentvolle cameraman Emo Weemhoff. De entree bedraagt 10 euro inclusief koffie en gebak. Voorinschrijving verplicht via: info@de-tuut.nl of tel. 0487-541156.