Kinderen gaan op zoek naar botjes van opgegeten muizen en vogels.
Kinderen gaan op zoek naar botjes van opgegeten muizen en vogels. Foto: Het Dijkmagazijn

Uilenballen uitpluizen bij Het Dijkmagazijn

BEUNINGEN - Uilen eten hun prooi met huid en haar op. Maar juist die huiden, haren en ook de botten kunnen ze niet verteren. Die moeten ze weer naar buiten werken, en dat doen ze middels braakballen. En wat is er nu interessanter dan deze uit te pluizen, en te zien wat je allemaal tegenkomt? Dat kan op woensdag 18 januari bij Het Dijkmagazijn.

Er liggen deze middag uilenballen klaar om uit elkaar te halen. Met handige kaarten kunnen kinderen elk botje van een opgegeten muis of vogel terugvinden. Als je alle gevonden botjes opplakt heb je een eigen skelettenoverzicht, en kun je zien welk dier er is opgepeuzeld. Je kunt op die manier je eigen bottenmuseum inrichten.
De activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal. De kosten bedragen 2,50 euro per kind, inclusief drankje. Er kunnen maximaal twaalf kinderen van zeven tot dertien jaar deelnemen. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.

Het Dijkmagazijn is gelegen aan de Dijk 41 in Beuningen. Meer informatie en reserveren via www.dijkmagazijnbeuningen.nl. Zie ook: www.facebook.com/dijkmagazijn.