Winterprogramma De Tuut start met Nijmeegse kunstenaars

APPELTERN - In samenwerking met Museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen heeft De Tuut voor de komende maanden een cultureel winterprogramma ontwikkeld. De formule is gelijk aan die van vorig jaar: op vrijdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur worden performances, lezingen of presentaties gegeven.

Dit jaar gaat het culturele winterprogramma van start op vrijdagavond 12 januari met een performance door de Nijmeegse techneut en kunstenaar Rob Verwer. Verwer geniet als kunstenaar, performer en uitvinder internationale faam met zijn bijzondere creaties. Vooral door de ironische rondtollende bouwsels en soms absurde machinerieën die hij bedenkt, maakt en in beweging zet. Hij is een meester in techniek en zal de omgeving van een cultureel en technisch historisch monument als de Tuut ongetwijfeld inspirerend vinden.

Meg Mercx

Verwer werkt veel samen met zijn collega-kunstenares Meg Mercx, die eveneens een atelier heeft in Nijmegen. Reden waarom ook zij op de twaalfde januari in het Stoomcafé van De Tuut aanwezig is. Mercx laat zich vooral inspireren door de natuur. Bij het verbeelden daarvan maakt ze gebruik van uiteenlopende materialen en technieken. Samen met Verwer richt zij zich op het creëren van bewegende (kinetische) kunstobjecten.

De entree bedraagt 10 euro inclusief koffie en gebak. Voorinschrijving is verplicht, en kan via info@de-tuut.nl of tel. 0487-54 11 56.