De eerste handen zijn gezet op het 10 meter lange schilderij van Mikoloro.
De eerste handen zijn gezet op het 10 meter lange schilderij van Mikoloro. Foto: John van Gelder

Het Glazen Huis Maas en Waal

DRUTEN - Stel je voor: je slaat op de vlucht voor geweld in je dorp en je verliest in de chaos je moeder uit het oog. Maanden later weet je nog altijd niet waar ze is. Je hebt geen idee waar je je zoektocht moet beginnen. Je bent niet de enige: wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. 3FM Serious Request haalt dit jaar geld op om kinderen te helpen en hen met hun ouders te herenigen.

Door Piet Zeeuwen


Miljoenen kinderen leven noodgedwongen gescheiden van hun gezin. Met de opbrengst van de actie sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met de ouders en brengen hen weer samen.

3FM Serious Request

Machteld Walraven en Willem Broecks laten zich vanaf vrijdag 48 uur lang opsluiten om in Maas en Waal geld op te halen voor de actie van 3FM Serious Request. Machteld werd op de actie gewezen door haar zus Margot, die projectleider is bij het 'echte' Glazen Huis, dat dit jaar in Apeldoorn staat. Machteld enthousiasmeerde op haar beurt haar werkmaatje Willem Broecks, en dat resulteerde in de Maas en Waalse editie van het Glazen Huis. 'Want wat ze in Apeldoorn kunnen, kunnen wij in Druten ook. Kom langs, doneer en vraag jouw favoriete plaat aan. We zien jullie op de markt in Druten', sluit het tweetal enthousiast af.

Ondersteuning

Het Glazen Huis Maas en Waal wordt ondersteund door gemeenten, scholen, verenigingen en bedrijven in Maas en Waal, die allemaal eigen acties zijn gestart om geld op te halen voor dit initiatief. Elders op deze pagina staat een aantal activiteiten vermeld.

Programma

Op vrijdag 22 december om 11.00 uur worden Machteld en Willem opgesloten in het Glazen Huis Maas en Waal. Om 12.00 uur start de kindermiddag, om 17.00 uur is er een kerstborrel, en vanaf 21.00 uur de Prinsenquiz. Op zaterdag 23 december begint om 10.00 uur de sportochtend. Om 14.00 uur is er de Up en Down Discoshow, en vanaf 20.00 uur is er een feestavond. Zondag 24 december wordt het Glazen Huis Maas en Waal om 11.00 uur afgesloten.

Volg de activiteiten van het Glazen Huis Maas en Waal via www.facebook.com/glazenhuismaasenwaal.