Orpheus tijdens het kerstconcert in 2016.
Orpheus tijdens het kerstconcert in 2016. Foto: Wim van den Hoff

Orpheus laat kerstlicht stralen

DRUTEN - De Koninklijke Gemengde Zangvereniging Orpheus uit Druten geeft op zondag 17 december haar jaarlijkse kerstconcert. In de Drutense Ewaldenkerk klinkt het nieuwe en zeer gevarieerde programma 'Orpheus laat kerstlicht stralen'.


Met medewerking van Thea Vermeulen-Peek (sopraan), Véronique Lamers (mezzosopraan) en Chris Kok (piano) presenteert het koor een keur aan sfeervolle liederen en samenzang rond het thema Kerstlicht. Bekende titels als Vom Himmel hoch, Cantique de Noël en Tollite hostias worden afgewisseld met verrassend repertoire als het easy listening nummer Peace, peace, peace van Sally Deford en het Venezuelaanse kerstlied Nino Lindo. Ook het Stille Nacht ontbreekt niet. Orpheus zingt de bekende tekst echter niet in de versie van Gruber, maar in de speelse Mozartiaanse bewerking van de Praagse componist Robert Führer. Minder bekend maar zeer de moeite waard.

De Koninklijke Gemengde Zangvereniging Orpheus staat onder leiding van dirigent Maarten-Jan Dongelmans.

Het kerstconcert in de Ewaldenkerk begint om 16.30 uur, de entree bedraagt 10 euro. Kinderen onder de twaalf jaar hebben gratis entree.