Optreden muziekvereniging Koning Willem III.
Optreden muziekvereniging Koning Willem III. Foto: Antonie van den Heuvel.

Uniek concert: Warme Winterklanken

BENEDEN-LEEUWEN - In de sfeervol verlichte kerk van Beneden-Leeuwen wordt zaterdag 16 december een uniek concert gegeven. Muziekvereniging Koning Willem III en het Maas en Waals Mannenkoor verzorgen samen de uitvoering 'Warme Winterklanken'.Het idee voor dit concert is ontstaan tijdens het laatste gezamenlijke optreden voor de Stoottroepers in 2014.

Donderdag 30 november was dorpshuis de Lier in Puiflijk goed gevuld met muziek en zang. Meer dan honderd zangers en muzikanten van muziekvereniging Koning Willem III en het Maas en Waals Mannenkoor repeteerden samen. Onder leiding van dirigenten Ton de Waal van het Maas en Waals mannenkoor en Herman van Teffelen van muziekvereniging KW III, bereidde men zich voor het unieke concert.

Muzikaal werkstuk

Gerard Strikker van het Maas en Waals mannenkoor vertelt: 'Het was best spannend om, na maandenlang individueel oefenen met de eigen partituren, de gezamenlijke partijen aaneen te smeden. Zoals een kok de verschillende ingrediënten tot een feestdiner maakt, zo regisseerden beide dirigenten de verschillende muziekstukken naar één muzikaal werkstuk.'
De Alphonsuskerk in Beneden-Leeuwen wordt zaterdag 16 december omgetoverd tot concertzaal, met professionele verlichting en geluid verzorgd door Luton Audio. Er zullen videoschermen worden opgesteld, zodat de bezoekers in de zijbeuken ook niets van het concert hoeven missen.

De prima akoestiek in deze mooi gewelfde kerk, en de unieke combinatie van instrumenten en mannenstemmen, staan garant voor een boeiend kijk- en luisterspel voor alle muziekliefhebbers in Maas en Waal.

Warme Winterklanken

Het concert begint zaterdag om 20.00 uur, de kerk is open om 19.30 uur. De entree bedraagt 10 euro per persoon. Kaarten zijn verkrijgbaar bij cultureel centrum d'n Bogerd en Bruna in Druten. In Beneden-Leeuwen kunnen mensen kaarten kopen bij MFA de Rosmolen en zaadhandel Lemmers. Kaarten zijn ook verkrijgbaar via de leden van beide verenigingen. Op zaterdag 16 december zijn kaarten vanaf 19.30 uur in de kerk verkrijgbaar.

Kijk voor meer info op: www.hkw3.nl of www.maasenwaalsmannenkoor.nl.