Over Leven, de muzikale reis van Amusementskoor Choke.
Over Leven, de muzikale reis van Amusementskoor Choke. Foto: Reinier Jansen

Reisgezelschap Choke steelt show

DRUTEN - Ik ga op reis en neem mee; een bont gezelschap aan personen, met een grote verscheidenheid aan karakters. Dat is het begin van een vakantietrip, die abrupt eindigt in een mooi opgezet decor, waar de muzikale reis van Amusementskoor Choke werkelijk begint.

Door André Janssen


Na een aanloop van twee jaar was het afgelopen weekend dan eindelijk zover, Amusementskoor Choke mocht in D'n Bogerd de vruchten plukken van een maandenlange voorbereiding. De oogst; drie geplande én een extra voorstelling 'Over Leven', allen geheel uitverkocht.

Variatie

Het decor aanschouwend viel direct op dat er veel tijd en energie geïnvesteerd was om het geheel tot in de puntjes te laten verlopen. Zoals de aangepaste tekst van een van de liedjes liet horen was het ook 'One for all, all for one'. Een afwisseling van humor en drama werd door een variatie aan liedjes van verschillende muziekgenre's opgeluisterd. Nederlands- en Engelstalig losten elkaar feilloos af en a capella bleek geen probleem te zijn.
Tijdens de voorstelling kwamen niet alleen persoonlijke problemen tot uitbarsting, ook vulkaan Vesuvius liet regelmatig van zich horen. Een van de rustpunten vormde het lied 'Sound of Silence'. 'True colors' werd in een prachtige uitvoering neergezet, een lied waarbij het koor haar werkelijke kleur op een mooie manier liet zien. Verrassende uitvoeringen mochten in samenklank en meerstemmigheid zeker gehoord worden. Zo abrupt als de doorreis bij aanvang werd onderbroken, zo plotseling kwam ook het eind. Nagenietend van een avondje uit reisde iedereen, met de groeten uit Italië, uiteindelijk weer huiswaarts.