Met piet op de foto tijdens de intocht in Boven-Leeuwen.
Met piet op de foto tijdens de intocht in Boven-Leeuwen. Foto: Clasien Reuser- de Klein

Pietenpret en pepernoten

MAAS EN WAAL - Sinterklaas heeft het maar druk. Vorig weekend de aankomst in Nederland, en afgelopen weekend de intocht in Boven-Leeuwen én diverse activiteiten elders in Maas en Waal. Gelukkig heeft hij tientallen Pieten bij zich, die een groot aantal taken op zich nemen. Van het vermaken van kinderen tot het bezorgen van cadeautjes en het uitdelen van strooigoed.


Waar Sinterklaas vorig weekend al diverse plaatsen in Maas en Waal aandeed, stond afgelopen zondag de intocht in Boven-Leeuwen op het programma. De Sint kwam aan in Park Groenewoud, en vanuit daar ging het gezelschap in optocht naar d'n Dulper. Hier was een programma samengesteld voor zowel de jongste kinderen als de leerlingen van groep 6 tot en met 8. Allen werden uiteraard verwend met pepernoten en snoepgoed. De niet-schoolgaande kinderen kregen de mogelijkheid Sinterklaas de hand te schudden.

Spellenmiddag

In Druten konden kinderen zondag deelnemen aan een spellen- en knutselmiddag. Vanwege het slechte weer werd uitgeweken naar het Bondsgebouw, waar de Pieten diverse sportieve en creatieve activiteiten begeleidden. Ter afsluiting van de middag was er een lampionnenoptocht.

In Beneden-Leeuwen viel de spelletjesmiddag samen met de plaatselijke koopzondag. Er was een spelletjescircuit samengesteld waar kinderen met een speciale knipkaart aan deel konden nemen.

Sinterklaasinkopen

Sinterklaas is ongetwijfeld druk met inkopen doen. Mocht het er doordeweeks niet van komen om cadeautjes aan te schaffen, dan kan hij komend weekend terecht in Druten, tijdens de zogenoemde Sint koopdagen. Vrijdagavond, zaterdag en zondag zijn er veel pieten in het dorp en worden de kinderen verwend met allerlei lekkers. Behalve pepernoten worden er zaterdag en zondag ook suikerspinnen, popcorn en stroopwafels uitgedeeld door de Sint en zijn pieten.