DIO'30 wint topper tegen Beuningse Boys

DRUTEN - DIO'30 heeft zondag de topper tegen Beuningse Boys met winst afgesloten. De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op en beide ploegen probeerden een opening te vinden. Pas in de tweede helft kwamen er meer kansen voor de Drutenaren.

Door Twan van der Zandt

Hoewel DIO'30 na rust beter en aanvallender voor de dag kwam, was er een fase waarin Beuningse Boys een paar goede kansen kreeg. Invaller Luuk Könning zag beide schoten echter gekeerd worden door Nick Degen. Uiteindelijk was het DIO'30 dat de 0-1 op het scorebord zette, dankzij een doelpunt van Willem Vos. Beuningse Boys kon nu niet meer massaal verdedigen en dit leverde steeds meer ruimte op voor DIO'30. Kansen kwamen er ook volop. Met nog ruim tien minuten te spelen viel de voor DIO'30 bevrijdende tweede treffer. Dani Bloemberg kwam na een goede pass van Arthur van den Eeckhout vrij voor de doelman te staan en schoot de bal in de verre hoek, 0-2.
Dankzij de winst gaat DIO'30 riant aan de leiding in de competitie, maar er wachten nog een aantal lastige wedstrijden voor de winterstop, tegen Trekvogels en RKSV Driel.