Afbeelding
Foto: Jan Hermens

Jan de Isolatieman: grote voorraad, snelle levering

BOVEN-LEEUWEN -Vier grote hallen herbergen isolatiemateriaal, hout en dakbedekking in soorten en maten. Er is ruimte genoeg voor een grote voorraad en dat is precies de reden dat klanten uit binnen- en buitenland Jan de Isolatieman en Jan de Houtman weten te vinden.

Door Jan Hermens

Marleen van Geenen is eigenaar van het bedrijf. Ze legt uit: "We kopen partijen op bij verschillende fabrieken en beschikken altijd over een grote voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Die snelle levering is aantrekkelijk voor klanten. Meestal kunnen we binnen enkele dagen leveren. Zelfs pir isolatie hebben we nog op voorraad en dat is bijzonder, want in het voorjaar van 2017 is in Duitsland een fabriek afgebrand die de grondstoffen voor de pir isolatie produceert. Als je ruimte hebt, kun je groot inkopen. Het bedrijf is nu bijna vijf jaar in Boven-Leeuwen gevestigd, in een nieuw pand. Aan ruimte geen gebrek."

Voor de verhuizing was Jan de Isolatieman gevestigd in Niftrik. Daar richtte Jan van Geenen, naamgever van het bedrijf, de onderneming zo'n 35 jaar geleden op. "Mijn vader is in maart van dit jaar overleden. Het bedrijf is zijn levenswerk. De naam Jan de Isolatieman is zogezegd ooit tussen de soep en de piepers bedacht. Soms lachen mensen er wel om, maar ondertussen blijft de naam wel hangen en dat is de bedoeling. Later hebben we daar Jan de Houtman aan toegevoegd, om duidelijk te maken dat we ook hout verkopen."

Isolatiemateriaal, hout en dakbedekking, bij Jan de Isolatieman vindt de klant alles onder een dak voor het maken van een dak. "Heel handig. Iemand die met een plat dak aan de slag gaat, hoeft maar op een adres te zijn voor alle benodigdheden. Het bedrijventerrein in Boven-Leeuwen is eenvoudig te vinden en heel goed bereikbaar. Het ligt als je hard kunt gooien letterlijk op een steenworp afstand van de N322. Binnen een kwartier zit je op de A15, de A50 of de A73."

Vanuit het bedrijfspand aan de Expeditieweg 32 in Boven-Leeuwen vertrekken vrachtwagens naar Duitsland, België, Tsjechië, Hongarije, Roemenië, maar ook naar Maastricht of Appingedam. "Onze klanten bevinden zich in Nederland en ver daarbuiten. We verkopen bijvoorbeeld veel op Aruba en Curaçao. Ons netwerk is uitgebreid en telt de nodige vaste klanten, sommige kopen al meer dan twintig jaar bij ons. Ondernemen betekent handelen met het oog op de lange termijn. Goede service, afspraken nakomen, kwaliteit leveren, dan blijven klanten terugkomen."

Voordat klanten terugkomen, moeten ze een onderneming eerst vinden. "Uiteraard zijn we actief op internet. Ik houd twee websites bij, we hebben een Facebookpagina en we adverteren online en in gedrukte media. Hoe meer mensen Jan de Isolatieman kennen, hoe beter."

Jan de Isolatieman is zes dagen in de week geopend, vanaf 8.00 uur 's ochtends. "Aannemers, maar ook doe-het-zelvers beginnen vaak vroeg. Daar houden wij rekening mee. We bedienen zowel de particuliere als de zakelijke markt. Een klant die twee rollen dakbedekking nodig heeft, kan bij ons terecht, net als een bouwbedrijf dat dertig huizen moet isoleren. We hebben materialen in verschillende prijsklassen, van uitstekende kwaliteit. Daar doen we geen concessies aan."

Jan de Isolatieman & Jan de Houtman, Expeditieweg 32 Boven-Leeuwen, 088 – 8560000, www.jandeisolatieman.nl, www.jandehoutman.nl