Afbeelding
Foto: Sebastiaan van Beem

Prijswinnaars Leste Mert 2017

DRUTEN - Traditiegetrouw konden bezoekers tijdens Leste Mert een gokje waagden. Zo kon met het gewicht van een stier of van een konijn raden of stemmen of de mooiste rund.

Gewicht van de stier

De stier stond zoals elk jaar op de hoek Raadhuistraat-Hogestraat. De zaterdag na de Leste Mert werd de stier gewogen op de weegbrug. Dit wegen gebeurt bewust later, zodat het gewicht tot de trekking van de prijs geheim blijft. Het exacte gewicht van de stier dit jaar was 693 kilo. In totaal hadden 1734 mensen een gokje gewaagd. Slechts één persoon wist dit exacte gewicht te raden: Ronald van Tilborg uit Druten. Hij heeft hiermee een vleespakket van keurslagerij Dekkers gewonnen, ten waarde van 100 euro.

Gewicht van het konijn

Bij de kleindierentent konden kinderen het gewicht van een konijn raden. Het konijn woog dit jaar 7.450 gram. Van de 428 deelnemers hadden 7 kinderen bijna het goede gewicht geraden, namelijk 7.500 gram. Na loting kwam Anouk Lucassen uit Druten als winnaar uit de bus.

Kleurwedstrijd

Volgens de jury is de mooiste kleurplaat dit jaar gemaakt door Iris Janssen uit Dreumel. Ze won een grote knuffelbeer, beschikbaar gesteld door Intertoys Druten.

Opbrengst voor KiKa

Tijdens de Leste Mert is 140 euro opgehaald door de inzenders van runderen en vee voor KiKa.

Mooiste rund

Ook konden kinderen bepalen welk rund ze het mooiste vonden. Het rund van Janssen uit Ewijk met oornummer 0571 kreeg de meeste stemmen. Ook Kyra Welling uit Druten koos dit rund als mooiste.