Woningen en horeca op Asdonck-terrein

BEUNINGEN - Op het Asdonck-terrein in Beuningen komen in de toekomst mogelijk drie appartementencomplexen en een grote vijver met horecapaviljoen, omringd door een parkachtige omgeving. Dat staat in het plan dat de Beuningse architecten Wil Janssen en Pieter Oosterhout dinsdagavond op het gemeentehuis hebben gepresenteerd in de raadscommissie Ruimte.

'Het is nog maar een globaal plan, een visie, waarin de grote lijnen zijn geschetst', zegt Pieter Oosterhout. De appartementencomplexen zouden drie, vier of vijf bouwlagen kunnen hebben. De planmakers gaan ruwweg uit van zo'n 50 wooneenheden. 'Wij denken dat ons plan recht doet aan het karakter van Beuningen en ook past bij de schaal van het dorp', aldus Oosterhout.

Het plan is gemaakt in opdracht van de gemeente. Het gaat om het terrein in Beuningen langs de Van Heemstraweg, waar ook de bioscoop ligt. In het verleden zijn er meerdere plannen gemaakt voor deze locatie, maar die zijn nooit gerealiseerd. De gemeenteraad beslist uiteindelijk wat er op het terrein komt.