Proosten met een pilsje in het Bondsgebouw.
Proosten met een pilsje in het Bondsgebouw. Proosten met een pilsje in het Bondsgebouw. Foto: John van Gelder

Proosten op Leste Mert

DRUTEN - Druten beleefde afgelopen donderdag de 199e editie van de Leste Mert. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag en maakt zich op voor de jubileumeditie in 2018.


Voordat de meeste mensen wakker waren, werd er al gehandeld op de Hogestraat. Traditiegetrouw werd na de handel een borrel gedronken en een sigaar gerookt. Tot laat in de avond was het gezellig in en rondom de kroegen in het Drutense centrum.

Jubileum Antoin Dulk

Drutenaar Antoin Dulk vierde afgelopen donderdag zijn 'Leste Mert jubileum'. Al sinds 1992 is hij tijdens de Leste Mert vrijwilliger bij de buitendienst van de gemeente Druten. Jarenlang stond hij met een medewerker van de buitendienst bij één van de controleposten om de marktkooplui hun plaatsen te wijzen.
Ook 's avonds was hij altijd nog lang in touw om ervoor te zorgen dat de Drutense Hogestraat werd ontdaan van stro en koeienvlaaien. De medewerkers van de buitendienst van de gemeente Druten wilden niet aan zijn vijfentwintigjarig jubileum voorbij gaan en verrasten hem, na een korte speech van Pleun Stevens, met een enveloppe met inhoud.