Het nieuwe prinsenteam van De Plekkers.
Het nieuwe prinsenteam van De Plekkers. Foto: CV De Plekkers

Prins Bas heerst over 't Plekgat

ALPHEN - In Dorpshuis De Hucht is afgelopen zaterdag de nieuwe heerser van 't Plekgat bekendgemaakt. Prins Bas d'n Urste zwaait dit jaar de scepter over De Plekkers. Jeugdprinses Marlon heerst aankomend carnavalsjaar over het Ezelsorenrijk.


Prins Bas d'n Urste is in het dagelijks leven bekend als Bas van Coolwijk. De 40-jarige carnavalsvierder is getrouwd met Linsey van Coolwijk en vader van twee kinderen: Gijs en Roos. Met ingang van 1 november is hij werkzaam bij Metaglas B.V. in Tiel, in de functie van uitvoerder. Daarnaast is Prins Bas actief bij voetbalvereniging Avios/DBV als leider/trainer van het jeugdelftal.
Zijn adjudanten zijn Gaico Gerlag en Philip Klijmij. Gaico en zijn partner Miranda zijn de trotse ouders van zoons Ties (adjudant van het Ezelsorenrijk) en Wout. Philip en zijn vrouw Martine zijn de trotse ouders van Marlon (prinses van het Ezelsorenrijk) en Guusje.

Het trio kijkt er naar uit om, samen met jeugdprinses Marlon en haar adjudanten Ties, Harm-Jan en Lieke, een fantastisch carnaval te gaan vieren met alle Plekkers en Plekkerinnekes. De lijfspreuk van Prins Bas d'n Urste voor komend carnavalsjaar is dan ook als volgt: 'Het feest vieren wij met jong en oud, carnaval bij de Plekkers wordt helemaal goud.'