Inloopavond definitief plan Hogestraat

DRUTEN - Het definitief ontwerp van de Hogestraat is klaar. Daarom houdt de gemeente Druten op woensdag 15 november tussen 17.00 en 19.00 uur een inloopavond in d'n Bogerd in Druten. Tijdens deze bijeenkomst kunnen belangstellenden kennis nemen van het definitief ontwerp en zelfs virtueel een wandelingetje maken in de nieuwe straat.

Op de inloopavond wordt duidelijk hoe de Hogestraat er in de toekomst uit komt te zien. Er zijn zowel tekeningen als sfeerimpressies te zien.

Leerlingen Gamedesign van het Tech-Lokaal hebben de Hogestraat verwerkt in een 3D-omgeving. Hierdoor is het eveneens mogelijk om, middels een 3D bril, te ervaren hoe het is om door de nieuwe Hogestraat te lopen. De leerlingen en vrijwilligers zijn deze avond aanwezig en geven uitleg.
Na de inloopavond en vaststelling van het definitief ontwerp moet er bestek gemaakt worden. Vervolgens vindt de aanbesteding plaats en worden er materialen besteld. Begin april 2018 starten de werkzaamheden. De uitvoering gebeurt in overleg met de leden van de klankbordgroep, ondernemers en aanwonenden.

Geldautomaat

Vanwege de herinrichting van de Hogestraat in Druten verhuist de geldautomaat van Rabobank in de Hogestraat naar het parkeerterrein van Maxx, aan de Raadhuisstraat. Vanaf 22 november is geldopname op deze nieuwe locatie mogelijk.

De verhuizing heeft tot gevolg dat de geldautomaat in de periode van 13 tot en met 22 november buiten gebruik is. Gedurende deze periode kan men voor geldopname terecht op het kantoor van de Rabobank aan de Van Heemstraweg 58 in Druten.