Na een aantal vervelende incidenten met honden en mensen, wilden de eigenaren 'Body' niet langer houden. Of ik iemand voor haar wist?

Body, dochter van Saar, en ruim twee jaar jong, zit vol energie en levenslust. Een prachthond, helaas met een paar vervelende eigenschappen…

Na kort overleg met vrouw en kinderen besloten we Body terug te nemen en de volgende dag hadden we twee honden. Dezelfde dag nog heb ik contact opgenomen met hondenjachtclub Steady uit Beuningen en vroeg ik of er nog een plekje was. Ik wilde met Body helemaal overnieuw beginnen. Terug naar de basis, maar nog belangrijker: het trainen met andere honden zou goed voor Body zijn. Gelukkig had Dick van de hondenjachtclub begrip voor de situatie en kon ik snel met een groepje meetrainen.

Maar eerst de eerste nacht zien door te komen. We hadden de bench waar Body bij de vorige eigenaren altijd in sliep in de huiskamer neergezet. Saar lag op haar eigen plek, en na een koekje voor beide dames gingen we slapen. Tenminste, dat dachten we. We lagen net in bed toen de herrie begon. Body wilde uit de bench. Na vijf minuten oorverdovende herrie ben ik naar beneden gegaan en heb haar eruit gehaald. De bench stond inmiddels een meter verderop… Nog een schapenvacht langs die van Saar, Body daarop gelegd, en weer terug naar bed.

De volgende ochtend werden we om 6.00 uur gewekt door geblaf van Body. Hup, naar beneden, voorbereid op het ergste... Maar nee, niets vernield of ergens aangezeten. Body wilde alleen even naar buiten om haar behoefte te doen. Mooi! De honden weer terug op de plaats en ik weer terug in bed, het is tenslotte zaterdag.

Ik heb mezelf voorgenomen om Body de eerste dagen goed te observeren. Ze moet wennen aan ons ritme, onze regels, en niet te vergeten moet ook Saar wennen aan Body.

Zolang ik Body nog niet onder controle heb passen we onze routes aan. Niet leuk voor Saar, maar ik denk dat Saar het meest moeite zal hebben met het delen van de aandacht…

Al met al een mooie uitdaging voor ons allen.