Afbeelding
Foto: Rabobank Maas en Waal

Rabobank versterkt lokale leefomgeving

MAAS EN WAAL - Onze streek kent een rijk verenigingsleven. De Rabobank ziet verenigingen en stichtingen als het cement van de samenleving. De verbindende kracht van deze clubs draagt volgens de bank bij aan een sterke, tolerantere samenleving. Om verenigingen en stichtingen structureel gezonder, duurzamer en maatschappelijk actief te maken gaat Rabobank in de toekomst meer kwalitatief investeren in lokale sport- en cultuurverenigingen.


De lokale leefomgeving versterken; een ambitie die Rabobank constant nastreeft. Ieder kwartaal keert Rabobank een deel van haar winst uit aan de lokale leefomgeving. In samenwerking met de ledenraad van de bank wordt bepaald welke partijen een bijdrage ontvangen uit het Coöperatiefonds. Ook in 2017 stelde Rabobank Maas en Waal, middels het Coöperatiefonds, 30.000 euro beschikbaar voor nieuwe projecten die een maatschappelijk doel dienen in het Land van Maas en Waal en (zoveel mogelijk) door vrijwilligers worden uitgevoerd.

Donatie

Tijdens de Week van de Coöperatie, van 30 oktober tot 4 november, gingen medewerkers van Rabobank Maas en Waal op pad met hun Rabobus om een zestal partijen te verrassen met een donatie uit het fonds.

Volleybalvereniging Isala'77, Vrienden van Barbara, Vrienden van Boldershof, SBO De Dijk, Stichting MFC Heerewaarden en zwembad De Zeven Morgen mochten een cheque in ontvangst nemen.