Film Lou Kruisbergen is beste amateurfilm

GOIRLE/BENEDEN-LEEUWEN - Tijdens het NOVA Filmfestival, zondag 29 oktober in Goirle, is de prijs voor beste amateurfilm van Nederland toegekend aan de film Het Magisch Boek der Kristallen van Gravenaar Lou Kruisbergen. Met zijn betoverende film maakte hij veel indruk op zowel de jury als het publiek.

De jury was lovend over het geweldige spel van de drie jonge hoofdrolspelers en sprak haar bewondering uit over de regisseur, die voor een constante kwaliteit heeft gezorgd. Er werd gerefereerd aan het perfecte camerawerk: 'elk shot was raak'. Ook waren er complimenten voor de prachtige locatie en aankleding. Het levende decor voor de film is het bijzondere huis, en tevens levenswerk, van kunstenaar Ed van Heck uit Beneden-Leeuwen. Behalve de prijs voor beste film, won Het Magisch Boek der Kristallen tevens de Herman Ottink prijs, die wordt uitgereikt aan de film met de beste belichting.

Intussen is Kruisbergen volop bezig met de opnames van zijn nieuwe film en heeft daarnaast zelfs al verschillende ideeën voor de daarop volgende films.