Afbeelding
Foto: Anouk van Kraaij

Bewoners Alde Steeg op de koffie bij kringloopwinkel De Oude School

BEUNINGEN - Samen met de dames van Kringloopwinkel 'De Oude School' ontstond het idee om met bewoners van het Beuningse zorgcentrum Alde Steeg 'een bakkie' te gaan doen. Afgelopen week was het zover.

Op woensdag 25 en vrijdag 27 oktober stond de koffie al vroeg te pruttelen bij de Beuningse kringloopwinkel. Activiteitenbegeleidsters Astrid Bouman en Anouk van Kraaij gingen samen met een aantal vrijwilligers deze ochtenden met tientallen bewoners op de koffie 'bij de buren'. De gasten werden ontvangen door Deirdre van Eck en Dorette Gerritsen met koffie, thee en een plakje cake.

Herinneringen

Er werden nostalgische spulletjes gepresenteerd, zoals een lampetstel, een koperen haardstel, een stoof, een koffiemolen en een pendule. Al snel kwamen talloze verhalen van vroeger boven. De 97-jarige Truus Cornelissen moest erg lachen toen Deirdre haar een porseleinen pot met deksel liet zien. 'Dat was wel een hele deftige pot', zei Truus. De eveneens 97-jarige meneer Kuijpers keek zijn ogen uit tussen de boeken en vertelde enthousiast dat hij dacht dat hij al die 'Konsalik-boeken' had gelezen.

Gespreksstof

Nadat de bewoners nog even rondgesnuffeld hadden en naar hartenlust herinneringen hadden opgehaald keerden ze weer terug naar de Alde Steeg. Behalve een mooie herinnering hebben de gasten voldoende gespreksstof voor de komende tijd aan het bezoek overgehouden.