De spelersgroep van Durvuttis die dit jaar De complimenten van de sjeik brengt. Staand: Erik Peters, Roos Peters, Siem Simonis, Sandra de Weerd-Haas, Pascal Thijssen, Jaap van Staveren. Zittend: Corrie van Wijk, Brigit Rademakers
De spelersgroep van Durvuttis die dit jaar De complimenten van de sjeik brengt. Staand: Erik Peters, Roos Peters, Siem Simonis, Sandra de Weerd-Haas, Pascal Thijssen, Jaap van Staveren. Zittend: Corrie van Wijk, Brigit Rademakers Foto: Toneelvereniging Durvuttis

De complimenten van de sjeik

DREUMEL - Toneelvereniging Durvuttis brengt komend weekend de productie 'De complimenten van de sjeik' op de planken. Dit blijspel van Hans van Wijngaarden staat garant voor een toneelavondje dat de toeschouwers buikpijn van het lachen gaat opleveren.

In het huishouden van tandarts Alex Vogelsang is het geen moment rustig. De Rotterdamse huishoudster Greet heeft een oogje op de stuntelige tuinman Evert. Alex' zoon Karel komt terug van een reis naar het Midden-Oosten. Het vermoeden is dat hij vooral zijn snobbistische verloofde Linda wilde ontlopen. Het gaat dan ook niet zo goed met hun relatie. Ook al probeert zijn bemoeizuchtige tante Jenny koste wat kost de relatie te redden. Iets te maken met de rijke familie van de verloofde? Onze tandarts heeft ook nog een tiener dochter Elly. Elly is boos op haar vader omdat ze haar vrijer Bert niet mag zien. Alsof dit nog niet genoeg voer voor verwikkelingen is, komt er opeens een bijzondere verrassing zich melden. Een beeldschone dame uit het Midden-Oosten, zo weggelopen uit de sprookjes van 1001 nacht, komt de boel nog verder opschudden.

De voorstellingen worden gegeven in de grote zaal van 't Centrum in Dreumel. Op vrijdag 3 november en zaterdag 4 november begint het om 20.00 uur. Op zondag 5 november gaan de lampen op het podium al om 19:00 uur aan. Kaartverkoop à negen euro is bij Bloembinderij Creatief op het Ekershof in Dreumel.