Gevaar voor dijkdoorbraak

De redactie van de Maas&Waler ontving een ingezonden brief van verontruste buurtbewoners aan de plas 'de Wiel'.

'De Wiel' is gelegen tussen de Waalbandijk en de Wielstraat in Beneden-Leeuwen, en grenst aan een speelweide die gebruikt wordt door kinderen om te spelen en waarop wordt gesport. De speelweide is oorspronkelijk ontstaan doordat het diepe terrein met vervuilde slip is gevuld en met schone grond is afgedekt, waarop nu het gras voor veel sport- en speelplezier zorgt. Het speelveld is omsloten door een dijkje, wat het hele terrein al jarenlang een mooi en karakteristiek beeld geeft.

Jaarlijks vinden op dit terrein de evenementen 'Wiellawaai' en 'Dag van Leeuwen' plaats en sinds dit jaar ook 'Dijkensport'. Op dit moment ligt er een voorstel in de gemeenteraad voor het aanleggen van voorzieningen voor de organiserende verenigingen met vaste aansluitingen voor stroom, water, internet en een rioolafvoer. Het plan voorziet ook in het aanleggen van een nieuw toegangspad en het verharden van het terrein aan de Wiel. Hier zijn de omwonenden op tegen. Het voorstel is te vinden op de website van de gemeente: www.westmaasenwaal.nl/dewiel. Op de website van de Maas&Waler staat de ingezonden brief van de omwonenden met de titel 'Gevaar voor dijkdoorbraak Beneden-Leeuwen'.

Komende donderdag 26 oktober om 20.00 uur wordt er over dit voorstel gedebatteerd in de openbare gemeenteraadsvergadering.