Sapperdeflappetap

Als er kredietrente op hypocrisie zat, liep de Rabobank Rijk van Nijmegen deze week binnen. Antoine Driessen, directeur van deze ironisch getitelde organisatie, noemde Frans Houben van Groen Links en Jos Swartjes van SP Beuningen namelijk onfatsoenlijk… Omdat ze opkwamen voor de burger!

Het dynamische duo had de euvele moed te proberen om een pinautomaat in Weurt te behouden. De Rabobank wil de flappentap aldaar weghalen om het toegenomen risico op plofkraken tegen te gaan.

Zo'n automaat op straat is vragen om ellende en zou een risico opleveren voor omwonenden. Geen wonder dus dat de bankdirecteur boos werd toen tegensputterende linkse politici het probleem niet zagen.
Even los van het nare gevoel dat blijkbaar de misdaad wint, heb ik ook het idee dat die goeie ouwe Boerenleenbank er niet zo rouwig om is.

Bij banken draait alles om geld en het onderhoud van al die machines kost vast een aardige duit, zeker als ze geregeld de lucht in gaan. Hoe minder automaten je hebt, hoe meer geld je overhoudt en je kan het nog verkopen als een extra stukje service naar de klant!

En natuurlijk kun je tegenwoordig vrijwel overal pinnen of contactloos betalen met je mobieltje. De meeste winkels hebben zelfs liever geen contanten.

Maar toch is het raar dat je straks kilometers extra moet gaan scootmobielen of autorijden om bij je eigen geld te komen. Overigens liet Rabo-topman Driessen weten dat er nu naar alternatieven wordt gekeken voor een pinautomaat in de plaatselijke super in Weurt.

Weet u wat nou onfatsoenlijk is mijnheer Driessen? Eerst een automaat verwijderen en dan pas zoeken naar oplossingen. Dat behoort andersom.

En het blijft lachwekkend om een bankdirecteur te horen klagen over onfatsoenlijk gedrag. Als er één branche heeft bewezen nul beroepsethiek te hebben…

De moraal van het verhaal: zorg gewoon dat je altijd wat contanten op zak hebt. Hoe je daar aan komt? Nou, gewoon, even snel pinnen… Oh. Wacht…