Afbeelding
Foto: Jan Hermens

TH Design: vakmanschap staat voorop

In de werkplaats van TH Design in Beneden-Leeuwen hangt de geur van leer. Hier zijn ambachtslieden bezig nieuwe bankstellen te maken en ondergaan bestaande meubelstukken een metamorfose.

Door Jan Hermens

BENEDEN-LEEUWEN - Eigenaar Theo van Ooijen vertelt: "Mijn medewerkers en ik geven bankstellen en stoelen een tweede leven door ze opnieuw te stofferen. Dat kunnen meubels uit een woning zijn, maar ook autostoelen, stoelen uit een caravan, een bankje in een boot, noem maar op. Klanten kunnen in de werkplaats leer en stof komen bekijken. Er is keuze genoeg, in allerlei kleuren."

TH Design produceert ook meubels op maat. "Ik wil me daar wat meer op gaan toeleggen. Het gaat om unieke bankstellen, bijvoorbeeld met een extra diepe zitting, een hoge of lage leuning, hard of juist zacht schuim. Er kan van alles. In overleg met de klant stel ik de wensen vast en dan ga ik aan de slag. In de werkplaats beschik ik over alle machines en benodigdheden om zo'n bankstel van A tot Z te maken. Ik geniet ervan als ik een mooi meubelstuk aflever waarvan de maten exact kloppen. Een tevreden klant geeft mij voldoening. Om dit werk te kunnen doen, moet je nauwkeurig zijn. Vakmanschap staat voorop. Wij gebruiken degelijke materialen. Kwaliteit vertelt zich rond, daarom is goed werk leveren zo belangrijk. De buurvrouw die koffie komt drinken en het bankstel bewondert dat wij gemaakt hebben, dat is perfecte reclame. Want zij praat er toevallig op het schoolplein over en zo rolt het balletje verder. "

Theo van Ooijen leerde het stoffeerdersvak in de praktijk. Hij beschikt over de nodige jaren ervaring. "De fijne kneepjes krijg je in de vingers door leer en stof te voelen, door te snijden, te stikken, te nieten, door alles te proberen en vaak genoeg te herhalen. TH Design bestaat nu acht jaar. Hans van Eck en ik hebben het bedrijf opgericht. Afgelopen augustus is Hans uit het bedrijf gestapt, vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Hij doet het nu wat rustiger aan, maar werkt nog wel mee. Dat is fijn, omdat hij het vak tot in de puntjes beheerst en omdat de zaak bloeit. Er stromen behoorlijk wat opdrachten binnen. Het complete team bestaat uit vier betrokken, hardwerkende mensen."

Hoewel in het Land van Maas en Waal meerdere stoffeerders actief zijn, klopt er niet zoveel aanstormend talent aan de poort. "Ik heb nu een jongen in dienst die ik zelf opleid. Het zou goed zijn voor het beroep als er belangstelling voor is van de jeugd. Het is een mooi vak voor iemand die handig is. Nu mensen aandacht hebben voor duurzaamheid, zien ze in dat hun bankstel best nog een jaar of tien mee kan met een nieuwe bekleding. Herstoffering kan een meubelstuk, en daarmee een interieur, compleet opfrissen. Landelijk wordt eigentijds of omgekeerd."

Wie op zoek is naar een bankstel op maat of die bloemetjesfauteuil van oma tot een modern meubel wil laten omtoveren, kan contact opnemen met Theo van Ooijen via 0487 – 596010. "Klanten zijn ook welkom in de showroom om een indruk te krijgen van onze mogelijkheden."