Afbeelding
Foto: Scouting Dreumel

JotiHunt brengt Scouting Dreumel voor even terug in de tijd van de Vikingen

DREUMEL - Het hart van Dreumel waande zich afgelopen weekend terug in de tijd van de Vikingen. Scouting Dreumel deed afgelopen weekend, samen met 68 andere scoutinggroepen uit heel Gelderland, mee aan het spel JotiHunt.

Alle deelnemende scoutinggroepen hebben dertig uur onafgebroken opdrachten vervuld en vossen gehunt. Het programma is speciaal bedoeld voor oudere jongeren en de leiding. Via computers ontvangen de groepen op de thuisbasis elk uur een zeer creatieve opdracht, zoals: 'laat Vikingen genietend eten en drinken van een ruim gedekte tafel, met jachttrofeeën aan de muur'. Tevens moeten er digitaal codes en puzzels opgelost worden. De oplossingen vormen coördinaten voor de hunters die 'vossen' opsporen die door Gelderland lopen. Deze vossen zijn een wandelteam van Scouting Gelderland. Alles draait om het verdienen van punten.

Voor Scouting Dreumel gaat het meedoen aan de JotiHunt vooral om samenwerking en de gezelligheid. Van de 69 deelnemers is Dreumel op de 23e plaats geëindigd.