Repetitie van de show 'Riverland Blocked'.
Repetitie van de show 'Riverland Blocked'. Foto: John van Gelder

Theaterconcert Riverland stroomt vol

DRUTEN - Vind je het normaal gesproken al moeilijk stil te zitten bij het luisteren van muziek? Dan heb je bij de theatershow van Showorkest Riverland, die begin november wordt opgevoerd in Druten, eigenlijk helemaal geen stoel nodig. Bij het horen van de eerste klanken is de toon gelijk al gezet en wordt het al snel duidelijk dat het meer is dan zomaar een groep mensen die muziek maakt.

Door André Janssen


Ga je op zoek naar een showband met een bigband opstelling en enkele zangers, dan kom je normaal gesproken al gauw in de grotere steden terecht. Bij Riverland kunnen we echter spreken van een mooie uitzondering op de regel. De groep van vijfentwintig Maas en Waalse mannen en vrouwen, in leeftijd variërend van 21 tot 72 jaar, is een gemêleerd, enthousiast en creatief gezelschap. De productie, het arrangement, het schrijven, zelfs het decor en geluid, werkelijk alles is uit eigen vindingrijkheid ontstaan. Een familiaire groep, waarin ieder zijn eigen taak heeft, waardoor alles op rolletjes loopt. Bij deze familieband wordt ook gebruik gemaakt van de 'aanhang'. Deze bestaat in dit geval ook uit, wederom, een vaste club van mensen die het licht verzorgen en dansgroep 'Stream' uit Malden. Een samenwerking waar alle partijen jaar na jaar weer naar uitkijken.

Riverland Blocked

Het thema Blocked wil niet zeggen dat er sprake is van een writersblock, integendeel zelfs. Als het orkest zijn eerste aanzet geeft blijkt het tegenovergestelde waar te zijn. Een verscheidenheid aan muziekstijlen passeert de revue. Toeschouwers kunnen genieten van verschillende genre's, zoals disco, Nederlandstalig en nummers van onlangs overleden artiesten.

De show biedt een afwisseling van zang, instrumentale nummers en dans, op zijn tijd overgoten met de nodige humor. Het gevarieerde programma, waarbij de interactie met het publiek niet geschuwd wordt, laat zien dat de leden goed op elkaar zijn ingespeeld. Interesse om te komen kijken? Wacht dan niet te lang. Het is de laatste jaren een traditie geworden dat de shows uitverkocht zijn. De theaterconcerten vinden plaats op vrijdag 3 en zaterdag 4 november om 20.00 uur en zondag 5 november om 14.30 uur in het Agora Theater in Druten. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van Riverland of via www.agoratheater.nl.