Griezeltocht De Tuinen van Appeltern.
Griezeltocht De Tuinen van Appeltern. Foto: Huub Remmen

Griezelen in Maas en Waal

MAAS EN WAAL - Met spookachtige activiteiten, gruwelverhalen en griezeltochten beleeft Maas en Waal komend weekend Halloween.

Halloween @ The Park

Zaterdag 28 oktober wordt de geschiedenis van Boven-Leeuwen herleefd in Leefpark Groenewoud. De tocht voor jonge kinderen is inmiddels uitverkocht. Voor de iets oudere kinderen zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar, tussen 20.00 en 22.00 uur. Na 22.00 uur gaan alle remmen los en wordt het echt griezelen in het park met kettingzagen en vlammenwerpers. Het inschrijfgeld bedraagt 3 euro. De tocht duurt ongeveer een uur. Inschrijven kan bij Willies Cafetaria in Boven-Leeuwen of via Facebook/halloween @ the park.

Spooktour in Wamel

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november wordt het straatbeeld in Wamel gevormd door griezels en gespuis. Voor kinderen tot en met groep 3 is op vrijdag 3 november 'de sprookjesboerderij' bij kinderboerderij De Groote Gemeente. Voor kinderen van groep 4 tot en met 8 is er de Caspertocht door het dorp. Voor kinderen boven de acht jaar en volwassenen met stalen zenuwen is zaterdag de Spooktour. Mer informatie, kosten en aanmelden: www.wamel-centraal@simpsite.nl.

Spooktocht Beuningen

Bij scouting Beuningen is op dinsdag 31 oktober een griezel- en spooktocht. In 1641 werd Marijtje van Scoutbeu geheel onschuldig verbrand op de brandstapel. Wie helpt om de geesten van Marijtje Scoutbeu tevreden te stellen? De tocht van circa 50 minuten start om 18.30 uur voor de allerkleinsten. Om 19.00 uur begint het echte griezelwerk en rond 20.30 uur vertrekt het laatste groepje. De kosten zijn 3 euro per persoon. Informatie: www.scoutingbeuningen.nl

Griezeltochten in De Tuinen

In De Tuinen van Appeltern zijn er op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober de befaamde Halloween Griezeltochten. De griezeltochten starten vanaf 18.45 uur. Elke vijf minuten start er een tocht, waarbij moedige bezoekers onder andere het SSSSSt Hospitaal, met veel bloed, lijken en ontsnapte patiënten aantreffen. En kun je tegen het zeer enge Voodoo stadsparkje, waar offers worden gebracht met vuur en muziek? Dan is de vleesetende tuin ook wel iets voor jou. Maar misschien kom je na alle enge geluiden en plots uit de spookachtig verlichte struiken springende griezelaars wel weer tot rust bij de living statues en de schilderijen…

De Halloween Griezeltochten zijn voor kinderen vanaf acht jaar. Kaarten kosten 10,50 euro per persoon. Meer informatie www.appeltern.nl. De kaarten zijn bijna uitverkocht, dus wees er snel bij.

Spookhuis Deest

Scouting de Woutergroep houdt haar griezelevenement op zaterdag 28 oktober. Dit jaar is het thema 'de duivel'. Voor jonge kinderen is de tocht tussen 18.00 en 20.00 uur. De late tocht start om 20.30 uur. Kaarten kosten 4 euro per stuk. Aanmelden via spookhuisdeest@gmail.com.

Gruwelnacht Weurt

In Weurt is zaterdag 28 oktober De Gruwelnacht, voor iedereen vanaf 12 jaar. Kosten 6 euro per persoon. Meer info: www.gruwelnacht.nl.