Deze week in het theater

DREUMEL/WIJCHEN - Stap tijdens de Nationale Archeologiedagen, van 13 tot en met 15 oktober 2017, in de wondere wereld van de archeologie. Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober zijn in Dreumel en Wijchen verschillende activiteiten.

Onlangs werd bekendgemaakt dat in de uiterwaarden van de Maas tussen Alphen en Dreumel spectaculaire archeologische vondsten zijn gedaan. Tijdens de Nationale Archeologiedagen is een grote en representatieve selectie van de vondsten te zien tijdens de expositie van 'Expeditie Over de Maas'. Er wordt een expeditieroute samengesteld langs drie locaties: zandwin- en natuurontwikkelingsgebied 'Over de Maas' (Maasdijk 23 in Dreumel), MFA Den Hoender (Nieuwstraat 10 in Dreumel) en de Edohof (Schoolstraat 7 in Alphen). De locaties zijn te bezoeken tussen 11.00 en 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op: www.expeditie-overdemaas.nl.

Ook in Museum Kasteel Wijchen komen belangstellenden komend weekend meer over archeologie te weten. Veel van onze geschiedenis ligt in de grond verborgen. Een archeoloog wordt gelukkig als hij weer een stukje tastbare geschiedenis heeft gevonden en zo het verleden levend kan maken. In een workshop kunnen bezoekers zelf aan de slag om te ervaren wat archeologie zo bijzonder maakt. De workshop is voor het hele gezin, doorlopend van 14.00 uur tot 16.00 uur. Deelname is inbegrepen bij het museumticket.
Voor meer informatie, zie: www.museumwijchen.nl