Het café van de familie Mulders werd voor twee avonden ondergedompeld in de sfeer van een Engelse Pub.
Het café van de familie Mulders werd voor twee avonden ondergedompeld in de sfeer van een Engelse Pub. Niels Stam Fotografie

Eerste pubkwis doorslaand succes

PUIFLIJK - Een kleine tweehonderd 'quizzers' uit Puiflijk en omgeving namen het afgelopen weekend tegen elkaar op tijdens de eerste editie van de 'Puflukse Pubkwis'. Een doorslaand succes.

Een aantal enthousiaste dorpsbewoners sloeg de handen ineen voor de organisatie van de eerste 'Puflukse Pubkwis'. Hun initiatief bleef niet lang onopgemerkt, want direct meldden zich de eerste teams. Nadat de avond binnen no-time vol zat besloot de organisatie een extra quizavond te organiseren. Daarmee leek hun initiatief op voorhand een succes te zijn, en dat vermoeden werd afgelopen weekend meer dan bevestigd.
Het principe van de quiz was simpel; teams van minimaal drie en maximaal vijf personen streden in acht rondes om de eeuwige roem. Deelnemers werden uitgedaagd met een breed palet aan categorieën; van vragen over de wereldpolitiek tot streekgebonden vragen en items met muziek. Een ronde Moas en Woals dialect én een ronde met fotovragen maakten de Puflukse Pubkwis compleet. De organisatie kijkt met veel plezier terug op het weekend. Een tweede editie kan wat hen betreft dan ook niet uitblijven.