Afbeelding
Foto: Zangvereniging Zang en Vriendschap

Jubileum 'Zang en Vriendschap'


BATENBURG - De gemengde zangvereniging 'Zang en Vriendschap' beleeft dit najaar haar vijftigjarig jubileum. Dat wordt gevierd met een jubileumconcert op zondag 5 november.

Door Reina Hendriks-Vleeming

In 1967 ontstond in Batenburg het plan om een oecumenische kerstviering te gaan houden. Leden van de Protestante Kerk werden gevraagd om bij het bestaande R.K. kerkkoor aan te sluiten en een zanggroep te vormen voor de kerstviering. Na de viering vond men het jammer om te stoppen. De zanggroep, onder leiding van Drikus van de Bovenkamp, ging ook andere liederen zingen, en dit was het begin van het huidige 'Zang en Vriendschap'. Na enkele jaren moest dirigent Van de Bovenkamp wegens ziekte stoppen. Zijn taak werd overgenomen door Wim Vleeming. In 1982 nam Ad Versteden de dirigeerstok over, waarna Vleeming als tenor lid bleef van het koor.

Jubileumconcert

Het jubileum van de zangvereniging wordt gevierd met een jubileumconcert op zondag 5 november in De Schakel in Wijchen. Aanvang 15.30 uur. Het jubileumconcert bestaat uit een overzicht van het repertoire van 'Zang en Vriendschap'. De entree bedraagt 10 euro.